Alt tags op afbeeldingen

De alt tag op een afbeelding beschrijft wat er te zien is op de afbeelding + wat z’n functie op jouw webpagina is.
Als je bijvoorbeeld een afbeelding hebt die dient als knop om product X te kopen, zou de alt tag kunnen zijn: Knop om product X te kopen.

Een afbeelding in html code ziet er als volgt uit:

“afbeelding

Wanneer je de alt tag invult van de afbeelding moet je altijd denken: gebruik relevante afbeeldingen die een meerwaarde toevoegen aan jouw pagina.

Waarom moeten we een alt tag gebruiken?

  1. Bij sommige mensen laadt de afbeelding op jouw website niet.
  2. Voor mensen die de tekst laten uitspreken door screenreaders. Denk aan blinden of slechtzienden bijvoorbeeld.
  3. Google ziet dat jouw website op deze manier gebruiksvriendelijker is.

Wat vul ik nu in als alt tag?

Stel jezelf de vraag: Hoe omschrijf ik de afbeelding? Elke afbeelding heeft namelijk een doel / functie. Probeer dit te beschrijven in de alt tag.

Geef de afbeelding een goede naam

Een andere tip die we graag meegeven is dat het gunstig is jouw afbeelding een goede naam te geven. Het gebeurt vaak dat mensen een afbeelding uploaden naar wordpress die bv “imagexze15485.jpg” als naam kreeg.
Dit zegt natuurlijk niet veel over de afbeelding. Daarom is het aangeraden om jouw afbeelding in 2-3 woorden te omschrijven.

Hoger scoren in Google dankzij alt tag?

Alt tags kunnen er absoluut voor zorgen dat je beter gaat scoren in Google. Dit komt o.a. doordat jouw afbeeldingen beter gevonden kunnen worden in Google image search en omdat je gebruiksvriendelijker bent.

“Optimaliseer altijd in functie van jouw bezoekers, daarna pas voor zoekmachines”

Sem Vande Capelle – onlineverkoop.be

Het algoritme van Google’s zoekmachine gaat altijd op zoek naar de meest gebruiksvriendelijke oplossing en daarom is het ook steeds van cruciaal belang dat je eerst optimaliseert voor jouw bezoekers en dan pas voor de zoekmachine.

Trending

Meest populair

Hoe maak je een leadmagnet

Hoe maak je een lead magnet?

Een lead magnet zorgt ervoor dat jij een mailinglijst kan opbouwen. Mensen zijn niet happig om zomaar hun e-mailadres te geven (ik trouwens ook niet).