Hoger in Google dankzij interne links

Er zijn heel wat factoren die ervoor zorgen dat jouw website hoger komt te staan in Google. Het gebruik van interne links is daar één van.

Voorbeeld van een interne link (blauw onderstreept)

Interne links dienen om een link te leggen van de ene pagina op jouw website naar de andere. Zo kan je op jouw home pagina bijvoorbeeld verwijzen naar één van je blogberichten met behulp van een interne link.

Een interne link krijgt altijd een kleur die verschillend is van de overige tekst. Op deze manier is het voor bezoekers duidelijk dat er op geklikt kan worden.

SEO en interne links

Via SEO (search engine optimization) of in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie, kunnen we ervoor zorgen dat onze website hoger komt te staan in Google’s zoekresultaten.

Interne links zorgen ervoor dat je een soort spinnenweb structuur bouwt doorheen jouw website. Deze structuur zorgt ervoor dat pagina’s sneller gevonden én geïndexeerd kunnen worden door zoekmachines.

Bovendien zorgt het gebruik van interne links ook voor een betere gebruikerservaring. Bezoekers kunnen zo snel navigeren doorheen jouw website.

Interne links gebruiken

Het aanmaken van een interne link is absoluut niet moeilijk. Tijdens het bewerken van jouw pagina in WordPress klik je met de rechtermuis knop op het woord waarvan je een link wil maken.

Het woord waarvan je een interne link wil maken dient iets te zeggen over de pagina waarheen je de bezoeker leid. Zo kan je bijvoorbeeld linken naar een “over ons” pagina, door het woord “over ons” om te vormen naar een interne link.

Externe links gebruiken

Naast interne links kan je ook externe links gaan leggen. Deze verwijzen naar een andere website.

Zo kan het bijvoorbeeld nuttig zijn om vanop jouw website een externe link te leggen naar de Facebook pagina van jullie business.

Let op! Het gebruik van externe links kan dan wel voordelig zijn voor SEO, maar je heeft de bezoekers zo wel de kans om sneller weg te navigeren van jouw website.

Indien je toch gebruik maakt van externe links, raden wij aan om de als optie aan te geven de link te openen in een nieuw tabblad. Hoe je dit precies doet zie je in onderstaande afbeelding:

Open externe links in een nieuwe tab

Zowel interne als externe links leggen kunnen bijdragen aan een betere score in zoekmachines. Het vergt slechts een kleine moeite jouw website ervan te voorzien, dus je weet wat je te doen staat ;-).

Trending

Meest populair

Hoe maak je een leadmagnet

Hoe maak je een lead magnet?

Een lead magnet zorgt ervoor dat jij een mailinglijst kan opbouwen. Mensen zijn niet happig om zomaar hun e-mailadres te geven (ik trouwens ook niet).